Amb;
Laura Aubert, Bufó;
Mònica Barrio, Olívia;
Queralt Casasayas, Viola;
Bernat Cot, Sebastià, Tobies;
Núria Cuyàs, Maria;
Ricard Farré, Andreu;
Xavi Frau, Orsino;
Oscar Jarque, Antoni, Valentí;
Lluna Pindado, Capità, Júlia;
Arnau Puig, Malvolio
Direcció i dramatúrgia: Adrià Aubert
Ajudant de direcció: Queralt Casasayas
Escenografia: Enric Romaní
Vestuari: Maria Albadalejo
Il·luminació: Adrià Pinar
Música: Llorenç González
Construcció: Guim Roselló i Enric Romaní
Lluita d’espases: Anna Carner
Producció: Marina Marcos
Agraïments: Jaume Puig i Glòria Casas (Sala Bartrina el Prat de Llobregat), Elsa Quintana, Sabina Batlle, Escola Municipal de Música Can Ponsic de Barcelona, Albert Romaní i Mireia Hernàndez, Mercè Aragall, Beth Escudé, Clara de Ramon, Robert González, David Marcé, Laura Pau, Mònica Portillo, Aina Sánchez i Josep Sobrevals.
Benvolgut públic, sigueu benvinguts a Nit de reis, de William Shakespeare. Una comèdia agredolça, que us serà rabiosament propera, on l’engany forma part de la vida quotidiana d’uns personatges tan divertits com foscos. Esperem, doncs, que gaudiu d’aquesta història que en un temps passat succeí a la llunyana ciutat d’Il·líria.
Amb aquest espectacle, Els Pirates Teatre ens introduïm a l’univers teatral de William Shakespeare amb una obra que forma, juntament amb Al vostre gust i Somni d’una nit d’estiu, la tríada de comèdies més representades de l’autor anglès.Nit de reis és la novena comèdia de l’autor (considerada també la darrera), i la primera en què va més enllà d’una simple obra d’embolics. Les relacions amoroses que ens descriu són sovint falses fins arribar a ser perverses. En són exemple la crueltat amb què es tracten personatges com Malvolio, a qui maltracten psicològicament, i encara més, personatges com Antoni o Viola, que finalment descobreixen com s’esvaeix l’amor d’aquells que tant han estimat i a qui s’han lliurat de cos i ànima.
Aquesta és ben bé una comèdia agredolça, o si es vol mirar des del punt de vista de les nostres convencions, la llavor d’una veritable comèdia dramàtica. Perquè Shakespeare s’adona que darrera de tota comèdia hi ha una història veritable, amb uns personatges que la pateixen i la viuen intensament com la vida mateixa. I aquesta és la grandesa de l’autor, allò que el fa proper als nostres dies.